Ga naar de inhoud van deze pagina Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Vorige pagina

Ingekomen raadsstukken

Weekoverzicht

vrijdag 19 februari 2021

00:00 - 23:59
Locatie

N.v.t.

Voorzitter
N.v.t.
Toelichting

Onder Ingekomen raadsstukken kunt u raadsstukken vinden die gedurende één week door de griffie zijn ontvangen. Deze raadsstukken worden gepubliceerd onder één datum aan het eind van een week zodat er een overzicht ontstaat van de in die week ontvangen raadsstukken. Dit staat los van de daadwerkelijke publicatiedatum van raadsstukken, deze datum wordt links van de raadsstukken weergegeven. Onder Ingekomen raadsstukken worden geen stukken opgenomen die door burgers dan wel instellingen binnen of buiten de gemeente zijn verstuurd naar de gemeenteraad/griffie. Deze stukken worden opgenomen in de Lijst van Ingekomen Stukken (LIS). De LIS is te vinden op de agenda’s van de raadsvergaderingen.

Agendapunten

  1. 15.02.21

  2. 15.02.21

  3. 17.02.21

  4. 17.02.21

    Op 7 april 2020 heeft het college besloten medewerking te verlenen aan een afwijkingsprocedure voor het oprichten van de vrijstaande woning met berging aan Park Vronesteyn 24 in Voorburg. Op 7 juli 2020 heeft de raad een ontwerp verklaring van geen bedenkingen (vvgb) afgegeven. Hierbij is aangegeven dat als er geen zienswijzen worden ingediend, de ontwerp vvgb als definitief kan worden beschouwd. In de periode van terinzagelegging zijn er vier zienswijzen ingediend. Nu er zienswijzen zijn ingediend, zal de gemeenteraad alsnog de definitieve vvgb moeten afgeven, voordat de omgevingsvergunning kan worden verleend. De ingediende zienswijzen geven geen aanleiding om de omgevingsvergunning niet te verlenen. De zienswijzen zijn met een reactie verwerkt in een zienswijzennota.

  5. 17.02.21

    De nieuwe Wet inburgering 2021 treedt naar verwachting op 1 januari 2022 in werking. Hierbij wordt de regie op het inburgeringstraject verlegd van de inburgeraar zelf (zoals onder de huidige wetgeving het geval is) naar de gemeente. De gemeente krijgt hiermee nieuwe taken en verantwoordelijkheden; hoe hier invulling aan wordt gegeven, is omschreven in het beleidsplan. Middels dit voorstel legt het college het beleidsplan ter vaststelling voor aan de raad.

  6. 17.02.21

    Bij de vaststelling van het Voorbereidingsbesluit woningsplitsing en kamerverhuur Leidschendam-Voorburg heeft de raad de noodzaak uitgesproken om beleid te ontwikkelen voor woningsplitsing en kamerverhuur in Leidschendam-Voorburg. Op dit moment is er geen beleid voor woningsplitsing en kamerverhuur, terwijl de gevolgen hiervan in onze gemeente steeds voelbaarder worden, enerzijds binnen de woningvoorraad en anderzijds op het gebied van de leefbaarheid. Met de bijgevoegde Beleidsnota woningsplitsing en kamerverhuur Leidschendam-Voorburg 2021 is het beleidskader hiervoor ontwikkeld. Voor de uitwerking van de genoemde Beleidsnota in nadere regelgeving heeft de gemeente twee instrumenten, namelijk de Huisvestingsverordening Leidschendam-Voorburg 2019 en de gemeentelijke bestemmingsplannen.
    Met de bijgevoegde Verordening tot wijziging van de Huisvestingsverordening Leidschendam-Voorburg 2019 kan het college sturen op de woningvoorraad in onze gemeente door middel van een plicht tot het aanvragen van een vergunning voor woningsplitsing en kamerverhuur.
    Voor de bescherming van de leefbaarheid wordt het beleidskader voor woningsplitsing en kamerverhuur vertaald in regels in de ontwerp bestemmingsplannen, zodat het college aanvragen voor woningsplitsing en kamerverhuur kan toetsen aan de algemene en fysieke leefbaarheid.

  7. 18.02.21

    Het college stelt drie keer per jaar een geactualiseerd projectenboek vast en publiceert deze vervolgens op de site van de gemeente Leidschendam-Voorburg. De raad wordt hierover geïnformeerd met een raadsbrief.

  8. 18.02.21

    De raad heeft het college verzocht om haar periodiek te informeren over ontwikkelingen binnen Avalex en op het bredere terrein van de inzameling van afval en grondstoffen. Met deze raadsbrief komt het college tegemoet aan dit verzoek.

  9. 19.02.21

    Op 19 februari 2021 heeft de griffie de stukken behorend bij dit dossier gepubliceerd. De gepubliceerde stukken zijn vandaag vervangen in iBabs omdat per abuis een verkeerde versie was toegestuurd. Dit betrof een administratieve vergissing die hiermee is rechtgezet. Excuses voor het ongemak.


    Raadbesluit Theater in LV: samenwerking, twee podia, een organisatie. De theaters zijn op dit moment bezig om invulling te geven aan dit besluit. Afgesproken is dat hun gezamenlijk plan de basis moet vormen voor de subsidie 2021. Het is afhankelijk of hun plan past binnen de (financiële) kaders van het raadsbesluit of er dan alsnog besluitvorming bij het college en evt. raad nodig is.

  10. 19.02.21