Ga naar de inhoud van deze pagina Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Vorige pagina

Beeldvorming

TEST: Digitale zittingen centraal stembureau

vrijdag 28 januari 2022

11:00 - 12:00
Locatie

Presidiumkamer, Huize Swaensteyn

Voorzitter
N.n.b.
Toelichting

Op 16 maart 2022 is de gemeenteraadsverkiezing. Het centraal stembureau houdt een openbare zitting op vrijdag 4 februari 16.00 uur. Op grond van de wet tijdelijke verkiezingen covid-19 vindt deze openbare zitting van het centraal stembureau digitaal plaats. Het centraal stembureau beslist over de geldigheid van de lijsten, het handhaven van de kandidaten die op de lijsten voorkomen en het handhaven van de lijstaanduiding. Ook worden de lijsten genummerd. De groepering die de meeste stemmen heeft behaald in 2018 krijgt lijstnummer 1, enzovoort. Daarna wordt voor groeperingen die op dit moment nog geen raadszetel hebben, geloot om het lijstnummer.


Wilt u tijdens de openbare zitting reageren? Dat kan door u te registeren in onderstaand scherm en uw opmerking of vraag te versturen via het formulier. Komt u er niet uit? Dan kunt u tijdens de zitting telefonisch contact opnemen door te bellen naar 070 300 8890 of een e-mail te sturen naar verkiezingen@lv.nl

Uitzending

Agendapunten

  1. 1
    Het centraal stembureau beslist over de geldigheid van de lijsten, het handhaven van de kandidaten die op de lijsten voorkomen en het handhaven van de lijstaanduiding. Ook worden de lijsten genummerd. De groepering die de meeste stemmen heeft behaald in 2018 krijgt lijstnummer 1, enzovoort. Daarna wordt voor groeperingen die op dit moment nog geen raadszetel hebben, geloot om het lijstnummer.