Ga naar de inhoud van deze pagina Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Vorige pagina

Beeldvorming

TEST vaststelling uitslag gemeenteraadsverkiezingen

maandag 21 maart 2022

09:30
Locatie

Huize Swaensteyn

Voorzitter
J.G. Bijl
Toelichting

Maandag 21 maart 2022 om 10:00 uur stelt het hoofd- en centraal stembureau de officiƫle uitslag van de gemeenteraadsverkiezing vast. Dit gebeurt tijdens een openbare zitting.


Aanwezigen kunnen tijdens de openbare zitting bezwaren inbrengen over het verloop van stemming of tellen van de stemmen. Het centraal stembureau plaatst deze bezwaren in het proces-verbaal. De gemeenteraad neemt hier kennis van tijdens de geldigheidsbeoordeling van de gemeenteraadsverkiezing
Tegen de vaststelling van de verkiezingsuitslag door het centraal stembureau is geen beroep mogelijk. De gemeente publiceert het proces-verbaal op de website www.lv.nl/verkiezingen.
Fysiek bijwonen van deze zitting is mogelijk in Huize Swaensteyn in Voorburg. Digitaal volgen kan via een livestream op de website Bestuurlijke informatie.


U kunt bezwaar maken over het verloop van de stemming of tellen van stemmen. Stuur hiervoor uiterlijk maandag 21 maart 8:30 uur een e-mail naar openbarezitting@lv.nl. Vermeld uw naam en telefoonnummer. U ontvangt vervolgens een e-mail met instructie hoe u de zitting kunt bijwonen (digitaal of fysiek).

Uitzending

Agendapunten

  1. 1
    Het gemeentelijk centraal stembureau stelt maandag 21 maart de officiƫle uitslag vast. Dit gebeurt in een openbare zitting. Aanwezigen kunnen in deze openbare zitting eventuele bezwaren inbrengen over het verloop van de stemming of de optelling van de stemmen. Het centraal stembureau neemt deze bezwaren op in het proces-verbaal zodat de gemeenteraad er kennis van kan nemen wanneer zij de geldigheid van de verkiezing beoordelen. Tegen de vaststelling van de verkiezingsuitslag door het centraal stembureau is geen beroep mogelijk. De gemeente publiceert het proces-verbaal op www.lv.nl/verkiezingen.