Ga naar de inhoud van deze pagina Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Vorige pagina

Ingekomen raadsstukken

Weekoverzicht

vrijdag 9 december 2022

23:58 - 23:59
Locatie

N.v.t.

Voorzitter
N.v.t.
Toelichting

Onder Ingekomen raadsstukken kunt u raadsstukken vinden die gedurende één week door de griffie zijn ontvangen. Deze raadsstukken worden gepubliceerd onder één datum aan het eind van een week zodat er een overzicht ontstaat van de in die week ontvangen raadsstukken. Dit staat los van de daadwerkelijke publicatiedatum van raadsstukken, deze datum wordt links van de raadsstukken weergegeven. Onder Ingekomen raadsstukken worden geen stukken opgenomen die door burgers dan wel instellingen binnen of buiten de gemeente zijn verstuurd naar de gemeenteraad/griffie. Deze stukken worden opgenomen in de Lijst van Ingekomen Stukken (LIS). De LIS is te vinden op de agenda’s van de raadsvergaderingen.

Agendapunten

  1. 07.12.22

    In de collegevergadering van 30 augustus 2022 heeft het college ingestemd met de ontwerp Bodemkwaliteitskaart beleidsregels PFAS Leidschendam-Voorburg.
    De ontwerp Bodemkwaliteitskaart met beleidsregels PFAS heeft vanaf 7 september tot en met 19 oktober 2022 ter inzage gelegen voor zienswijze. Er zijn geen zienswijzen binnengekomen. Hierdoor blijft de Bodemkwaliteitskaart met beleidsregel PFAS ongewijzigd en kan de raad de definitieve bodemkwaliteitskaart met beleidsregel PFAS vaststellen.

    Voorgesteld besluit

    De raad besluit de Bodemkwaliteitskaart met beleidsregels PFAS gemeente Leidschendam-Voorburg vast te stellen.

  2. 07.12.22

    Het college informeert de raad over het vaststellen Bodemenergieplan en Beleidsregel Klein Plaspoelpolder en Overgoo.


    Eerder, op 27 september 2022, heeft de raad de Verordening interferentiegebieden bodemenergiesystemen gemeente Leidschendam-Voorburg 2022 vastgesteld. Daarmee heeft de raad regels opgesteld voor bodemenergiesystemen. Deze verordening maakt het college bevoegd om het bodemenergieplan vast te stellen.

  3. 07.12.22

    Het college informeert de raad over het opstellen van een Regeling opkoopbescherming en kondigt aan dat het college daartoe een wijziging van de Huisvestingsverordening Leidschendam-Voorburg 2019 voorbereidt in 2023.
    Sinds 1 januari 2022 kan de gemeente op grond van de Huisvestingswet 2014 in buurten waar schaarste is aan goedkope en middeldure koopwoningen een opkoopbescherming invoeren. Het is dan verboden om, gedurende de eerste vier jaar na aankoop van een woning, zonder vergunning van de gemeente de woning te verhuren. Dit verbod kan ook gelden als de leefbaarheid van een buurt onder druk staat door het opkopen van woningen voor de verhuur. Hiermee wordt de positie van starters op de woningmarkt en mensen met een middeninkomen verbeterd.

  4. 07.12.22

    Naar aanleiding van de provinciale motie 870 ‘Integraal gebiedsplan Vlietzoom als pilot Omgevingswet’ en amendement 659 ‘Visie Vlietzone’ spreken de betrokken gemeenten, Den Haag, Leiden, Rijswijk en Leidschendam-Voorburg, de hoogheemraadschappen Rijnland en Delfland onder leiding van de provincie over een toekomstvisie op de Vlietzone.


    Middels raadsbrieven 2351 Ontwikkelingen Vlietzone en 2809 Gemeentelijke visie Vlietzone is de raad in het verleden over dit proces geïnformeerd.
    Naar aanleiding van deze gesprekken en participatie met inwoners en andere belanghebbenden van/ in het gebied, is een Toekomstbeeld Vlietzone opgesteld.

  5. 09.12.22

    Op 20 oktober 2022 heeft het college een verzoek ontvangen van het Burgerinitiatief Vlietland om het lopende besluitvormingstraject over het gewijzigde bestemmingsplan Vlietland-Noord te pauzeren. Dit zou moeten gebeuren door (1) het uitstellen van besluitvorming door de raad inzake het ontwerpbestemmingsplan, en (2) het nemen van een voorbereidingsbesluit door de raad op het huidige bestemmingsplan.
    Dezelfde brief is ook aan de gemeenteraad gestuurd en vervolgens via de griffie voor advies in handen gesteld van het college. Met bijgaande raadsbrief adviseert het college de raad over het gedane verzoek. Via de bijgaande beantwoordingsbrief aan het Burgerinitiatief Vlietland informeert het college het burgerinitiatief over het ingenomen standpunt.
    Geadviseerd wordt om de besluitvorming over Vlietland-Noord niet te pauzeren en de raad te adviseren geen voorbereidingsbesluit te nemen.