Ga naar de inhoud van deze pagina Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Vorige pagina

Beeldvorming inwoners

Presentatie stand van zaken afspraken voor burgerparticipatie.

dinsdag 9 februari 2021

19:00 - 19:45

Locatie
Videoconference Pexip
Voorzitter
Dhr. H. Knoester
Toelichting

Vragen kunnen online worden gesteld door rechtsonder in de live-uitzending op deze pagina te drukken op de knop "Stel een vraag". U dient zich eerst te registreren met uw naam en e-mailadres voordat u hier gebruik van kunt maken. De registratie is pas mogelijk kort voordat de uitzending begint. De vragen komen binnen bij de personen die de presentaties geven en zij behandelen de vragen vervolgens in de live-uitzending. Wenst u geen vragen te stellen dan kunt u zich registreren door bij de velden ‘Voornaam’ en ‘Achternaam’ “Gemeente” in te voeren en bij het veld e-mailadres “gemeente@lv.nl”.

De publieke en perstribune zijn gesloten.

Uitzending

Agendapunten

De gemeenteraad wil komen tot afspraken (een kader) waarin burgerparticipatie succesvol kan werken. In dat verband geeft de Kerngroep burgerparticipatie een toelichting aan de raad over het proces om te komen de afspraken voor burgerparticipatie. Verder gaat de Kerngroep in op de organisatie van de dialoogtafels. De dialoogtafels hebben een tweeledig doel.
1. Inzichtelijk maken wat inwoners belangrijk vinden als het gaat om burgerparticipatie. Dit door inwoners te betrekken die eerder bij participatietrajecten betrokken zijn geweest.
2. Ambtenaren op te leiden tot procesbegeleiders zodat zij andere competenties kunnen ontwikkelen die nodig zijn om een goede dialoog te voeren met betrokkenen en de verschillende belangen die er vaak spelen te zichtbaar maken.

Meer informatie is te vinden op https://www.ingesprekmetlv.nl/.

Er vinden gelijktijdig twee andere digitale bijeenkomsten plaats op een andere locatie, de (live) uitzending daarvan is te vinden met de volgende links:

Presentatie enkele inwoners m.b.t. problemen leefbaarheid langs de Noordsingel.
https://lv.bestuurlijkeinformatie.nl/Agenda/Index/39208131-3760-40a3-8134-b5101d11df35

Prestentatie gemeentelijke dienstverlening.
https://lv.bestuurlijkeinformatie.nl/Agenda/Index/ee9a05ea-1fa4-43ff-bc15-fe6f782f5c16