- Locatie
Videoconference Pexip
- Voorzitter
- Dhr. R. van Duffelen
- Toelichting
-
De publieke- en perstribune zijn gesloten.
Het spreekrecht burgers zal plaatsvinden met inachtneming van de geldende Corona-gerelateerde veiligheidsmaatregelen. Inwoners die dat op prijs stellen kunnen inspreken in Huize Swaensteyn (Herenstraat 72/74 te Voorburg). Inwoners kunnen ook schriftelijk hun reactie geven.
Insprekers kunnen zich melden bij de griffie: griffie@lv.nl of 070 – 300 88 58.
Aanmelden voor het spreekrecht kan tot uiterlijk 8 december 2020 om 12.00 uur.
Uitzending
Agendapunten
-
1
Bijlagen
Besluitenlijsten gemeenteraad
Titel Besluitenlijst Commissie Omgeving d.d. dinsdag 8 december 2020. -
2Spreekrecht inwoners. - 19:35
-
3BESPREEKPUNTEN
-
3.a
Als een aanvrager een omgevingsvergunning aanvraagt waarvoor de ’uitgebreide Wabo-procedure’ geldt dan mag het college die alleen verlenen als de raad daarvoor een 'verklaring van geen bedenkingen' heeft verleend.
Deze 'uitgebreide Wabo-procedure' is van toepassing als het gaat om ruimtelijke procedures die:
- een grotere impact kunnen hebben op de directe omgeving, en
- waarbij moet worden afgeweken van het bestemmingsplan.
Het college vraagt de raad met dit raadsvoorstel een besluit te nemen over hoe om te gaan met de bevoegdheid rondom de 'verklaring van geen bedenkingen'. Daarin doet het college het voorstel aan de raad om voor bepaalde categorieën te besluiten dat een 'verklaring van geen bedenkingen' niet nodig is.
* Wabo: Wet algemene bepalingen omgevingsrecht
Bijlagen
Feitelijke vragen
Onderwerp Feitelijke vragen fractie CDA inzake Raadsvoorstel aanwijzen van categorieën waarvoor een verklaring van geen bezwaar niet vereist is (1610). Toezeggingen
Onderwerp Gemeenteraad tweewekelijks informeren over de voorstellen die zullen worden vrijgegeven voor inspraak. Totaaloverzicht maken voor gemeenteraad. Volledig overzicht van alle categorieën. -
3.b.1
Aan de raad is toegezegd om de prestatieafspraken sociaal wonen voor de komende periode 2021 t/m 2024 vòòr ondertekening terug te laten komen in de raadscommissie. In deze raadsbrief zijn de agendapunten voor deze afspraken vermeld, zodat de raad hierover eventuele wensen en bedenkingen aan het college kan meegeven voor de onderhandelingen over de prestatieafspraken met de woningcorporaties Vidomes en WoonInvest en de betrokken huurdersorganisaties.
De raad wordt jaarlijks geïnformeerd over de prestatieafspraken. Het aangaan van overeenkomsten, zoals de prestatieovereenkomst met de woningcorporaties, behoort tot de bevoegdheid van het college.Bijlagen
-
3.b.2
De gemeente Leidschendam-Voorburg, de woningcorporaties Vidomes en WoonInvest, de Huurdersraad Vidomes en Huurdersvereniging Respectus sluiten jaarlijks prestatieafspraken voor het sociaal wonen met elkaar af. Voor de periode 2021 tot en met 2024 gaan de partijen aan de slag met de verdere uitbreiding van de sociale woningvoorraad, het vroegtijdig signaleren van huurachterstanden en verduurzaming.
Bijlagen
Toezeggingen
Onderwerp Concreet cijfer van het scheefwonen en de opbrengst van de doorstroommakelaar. Evaluatie van de pilot vroegsignalering Participatieverslag bij het cultuurhistorisch rapport Oranjekwartier. Vragen over de woningen voor dakloze gezinnen. Wijkplannen voor de vier aandachtswijken. -
3.c
Het raadslid mevrouw Bos heeft een initiatiefvoorstel ingediend voor het invoeren van een opt-in-systeem voor ongeadresseerd reclamedrukwerk. Dit voorstel draait het huidige systeem met de Nee/Ja- en Nee/Nee-stickers om, zodat bewoners alleen nog ongeadresseerd reclamedrukwerk ontvangen wanneer zij expliciet aangeven dat te willen met een Ja/Ja-sticker plakken op de brievenbus. Het college heeft met een raadsbrief zijn wensen en bedenkingen op het initiatiefvoorstel ter kennis van de raad gebracht.
Bijlagen
-
4HAMERSTUKKEN
-
4.a
Bijlagen
-
4.b
Op 11 juni 2019 heeft het college besloten medewerking te verlenen aan een afwijkingsprocedure voor het oprichten van drie eengezinswoningen met parkeerplaatsen aan het Park Vronesteyn 12B in Voorburg. Op 3 juli 2019 heeft de raad een ontwerp verklaring van geen bedenkingen afgegeven. Hierbij is aangegeven dat als er geen zienswijzen worden ingediend, de ontwerp verklaring van geen bedenkingen als definitief kan worden beschouwd. In de periode van terinzagelegging zijn vier zienswijzen ingediend. Nu er zienswijzen zijn ingediend, zal de gemeenteraad alsnog de definitieve verklaring van geen bedenkingen moeten afgeven, voordat de omgevingsvergunning kan worden verleend. De ingediende zienswijzen geven geen aanleiding om de omgevingsvergunning niet te verlenen. De zienswijzen zijn met een reactie verwerkt in een zienswijzennota.
Bijlagen
-
4.cSluiting - 22:45