Ga naar de inhoud van deze pagina Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Vorige pagina

Beeldvorming inwoners

Presentatie Midvliet en LVTV m.b.t. aanwijzing lokale publieke media-instelling.

dinsdag 1 december 2020

19:00 - 19:45
Locatie

Videoconference Pexip

Voorzitter
Dhr. J. Brokke
Toelichting

De publieke- en perstribune zijn gesloten.


Vragen kunnen online worden gesteld door rechtsonder in de live-uitzending op deze pagina te drukken op de knop "Stel een vraag". U dient zich eerst te registreren met uw naam en e-mailadres voordat u hier gebruik van kunt maken. De vragen komen binnen bij de personen die de presentaties geven en zij behandelen de vragen vervolgens in de live-uitzending. Wenst u geen vragen te stellen dan kunt u zich registreren door bij de velden ‘Voornaam’ en ‘Achternaam’ “Gemeente” in te voeren en bij het veld e-mailadres "gemeente@lv.nl".

Uitzending

Agendapunten

  1. 1

    PROMO FILM LVTV LINK: https://youtu.be/\_RWMEW9Bu8g


    De Mediawet schrijft voor dat er elke vijf jaar een lokale publieke omroep wordt aangewezen.  Dat betreft een lokale omroep die representatief is voor de Leidschendam-Voorburgse gemeenschap. Voor de periode 10 januari 2021 tot en met 10 januari 2026 hebben zowel Midvliet als Stichting Omroep Leidschendam-Voorburg (hierna: LVTV) een aanvraag ingediend om aangewezen te worden als lokale publieke media-instelling voor de gemeente Leidschendam-Voorburg. Het college stelt de raad voor, na toetsing van de aanvragen aan de geldende criteria, een voorkeur uit te spreken voor LVTV.


    Tijdens de beeldvorming worden Midvliet en LVTV in de gelegenheid gesteld om zich kort te presenteren en hun aanvraag toe te lichten (ieder 15 minuten). Daarna kunnen vragen worden gesteld door raads- en commissieleden en andere geïnteresseerden.


    Het raadsvoorstel inzake aanwijzing lokale omroep als publieke media-instelling (1794) staat geagendeerd voor de Commissie Samenleving van 7 december 2020. De besluitvorming staat gepland voor de raadsvergadering van 5 januari 2021.

  2. 2

    Er vindt gelijktijdig een andere presentatie op een andere locatie plaats, de (live) uitzending daarvan is te vinden met de volgende link:


    Presentatie Avalex toelichting op opzet en proces vervolgonderzoek.
    https://lv.bestuurlijkeinformatie.nl/Agenda/Index/9037ab01-f8da-46a4-974b-d8ddee1fabc6