Ga naar de inhoud van deze pagina Ga naar het zoeken Ga naar het menu

Wissen, J.M. (Koos) van

Wissen, J.M. (Koos) van
Politieke partij
GBLV
Emailadres
JMvanWissen@leidschendam-voorburg.nl
Functie
Gemeenteraadslid

Naast mijn raadslidmaatschap ben ik:

  • Voorzitter Parochiële Caritasinstelling Petrus en Paulus (Leiden e.o.) (onbetaald)

Even voorstellen:
Ik ben geboren en getogen in Stompwijk, getrouwd en heb drie volwassen kinderen. Ik heb economie gestudeerd in Rotterdam. Na mijn studie heb ik diverse beleidsfuncties vervuld bij het ministerie van OC&W en het ministerie van LNV. In september 2021 ben ik met pensioen gegaan. Naast mijn werk ben ik bestuurslid en lid van de RvC geweest van de RK woningbouwvereniging Leidschendam (nu Vidomes). Ook ben ik 12 jaar voorzitter geweest van de Adviesraad Stompwijk.
Op dit moment ben ik voorzitter van de Parochiële Caritasinstelling Petrus en Paulus; een organisatie waar inwoners kunnen aankloppen als ze tijdelijk (financiële) ondersteuning nodig hebben. Tot slot ben ik vrijwilliger bij sportvereniging Stompwijk ’92.


Ik ben raadslid omdat:
Mijn belangrijkste drijfveer om raadslid te worden is de betrokkenheid bij mijn directe leefomgeving. Als raadslid wil ik een bijdrage leveren aan de verschillende vraagstukken die er binnen onze gemeente spelen. Dit betreft o.a. woningbouw, veiligheid, verkeer, de noodzakelijke energietransitie, de zorg voor natuur en landschap, etc. Verder wil ik mij als raadslid inzetten voor het behoud van de kwaliteit van het buitengebied. Door de ontwikkelingen in de agrarische sector wordt het een uitdaging om het mooie polderlandschap in stand te houden en het buitengebied aantrekkelijk te houden, zowel om er te wonen en te werken als om er te kunnen recreëren.


In de gemeenteraad spreek ik over de onderwerpen:
Gemeentebelangen Leidschendam-Voorburg heeft deze periode een fractie van 8 gemeenteraadsleden. Dit betekent dat we de diverse onderwerpen goed binnen de fractie kunnen verdelen. Vooralsnog richt ik mij vooral op woningbouw, ruimtelijke ordening en het buitengebied. En uiteraard wil ik mij richten op de onderwerpen die betrekking hebben op Stompwijk.


Mijn favoriete plek in gemeente Leidschendam-Voorburg is:
Mijn voorkeur gaat vooral uit naar het buitengebied van onze gemeente. Ik heb het geluk dichtbij een wandel/fietspad te wonen dat dwars door de weilanden loopt. Heerlijk om daar de rust te ervaren en te genieten. Daarnaast wandel ik ook graag in Vlietland.


Je kunt mij het beste bereiken via:
Ik lees mijn email zeer regelmatig, dus als bewoners mij willen benaderen, dan geef ik de voorkeur aan email. Dit kan een kort berichtje zijn. Ik neem dan zo snel mogelijk contact op met betrokkene om het probleem/vraagstuk gezamenlijk door te spreken.
Email: jmvanwissen@leidschendam-voorburg.nl

Stemgedrag

396 Stemmen, 83% voor
Onderwerp Datum Stem Uitslag