Ga naar de inhoud van deze pagina Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Vorige pagina

Beeldvorming Brak/'t Swaentje

Beeldvorming presentatie college: Uitgangspunten omgevingsplan en plan van aanpak voor de transitie van het omgevingsplan.

dinsdag 28 november 2023

19:30 - 20:15
Locatie

Brak/'t Swaentje, Huize Swaensteyn

Voorzitter
Dhr. A.J.M. Hielkema
Toelichting

Wilt u een onderwerp aandragen om te bespreken met de gemeenteraad tijdens deze beeldvorming inwoners? U moet dan uiterlijk 3 weken vóór de beeldvorming het onderwerp aanmelden. Stuur alstublieft een e-mail naar griffie@lv.nl of geef het telefonisch door op (070) 300 8858.


De agenda’s van de beeldvormingen worden in de regel 10 dagen vóór aanvang van de bijeenkomsten gepubliceerd.

Uitzending

Agendapunten

  1. 1

    Op 1 januari 2024 wordt de omgevingswet van kracht. Onder de omgevingswet worden regels voor milieu, gebruik van gronden en bouwen in het omgevingsplan vastgelegd. Het omgevingsplan vervangt de bestemmingsplannen, plaatselijke verordeningen, erfgoedverordening, nota bodembeheer, activiteitenbesluit etc. Op 1 januari 2024 hebben we van rechtswegen het tijdelijke omgevingsplan (huidige bestemmingsplannen). Dit tijdelijke omgevingsplan is sectoraal opgebouwd. Het is de bedoeling dat dit tijdelijke omgevingsplan in de periode van 2024 tot 2032 wordt gewijzigd naar een integraal gebiedsdekkend omgevingsplan.


    Voor deze transitie wordt een transitieplan gemaakt. Het streven is om het transitieplan in december 2024 door de raad en college te laten vaststellen. De projectleider transitieplan wil de raad graag meenemen in het plan van aanpak om samen met de raad, college en organisatie te komen tot dit transitieplan. De deelprojectleider omgevingsplan 1.0. wil de raad graag meenemen in de werkzaamheden die zijn verricht in 2023 om op 1 januari 2024 te kunnen werken met het tijdelijke omgevingsplan en het toekomstige gebiedsdekkende omgevingsplan.